Výber šiat na svadbu sa netýka len nevesty a jej svadobných šiat

O chvíľu sa nám opäť naplno rozbehne svadobná sezóna a predajne, či požičovne šiat budú plné dám, ktoré budú zháňať tie najkrajšie šaty. A netýka sa to len neviest a svadobných šiat.

Svadobné hostky

Svadba je udalosť, na ktorej chce každá žena vyzerať výnimočné dobre. A to aj v prípade, ak sama nie je nevestou. Veď výberu vhodných šiat na svadbu venuje zvýšenú pozornosť aj každá svadobná hostka.

Na bežných svadbách sa nezvyknú klásť svadobným hostkám nejaké obmedzenia, čo sa výberu šiat týka. Maximálne sa zvykne hovoriť, že biela farba šiat je vyhradená výlučne pre nevestu a dať si biele šaty v pozícii hostky je veľký prešľap.

Na druhej strane, čoraz častejšie môžeme vidieť nevesty, ktoré bielu farbu svadobných šiat nahrádzajú inou, čiže biela farba ostáva „voľná“. Je tak možné po nej siahnuť aj z „pozície“ svadobnej hostky.

Družičky

Oveľa náročnejší je však výber šiat, ak ide o vašu vlastnú svadbu. A teraz nehovoríme o tých najdôležitejších šatách, vašich svadobných. Šaty predsa treba vybrať aj družičkám. A to nie je len tak.

Každá z vašich družičiek má predsa inú postavu, iný vkus a nie všetky sa cítia príjemne v rovnakom strihu šiat. A tiež určite nechcete, aby vás niektorá z družičiek šatami zatienila a tak šaty pre družičky nemôžu byť výraznejšie ako svadobné šaty nevesty.

Výber šiat pre družičky je preto vždy otázkou kompromisu. Obzvlášť, ak majú byť čo najpodobnejšie. Vtedy je dobré sa vopred s družičkami dohodnúť na strihu šiat, s ktorými bude spokojná každá a následne vyraziť na nákupy.

Prípadne, ak vám až tak nezáleží na podobnosti strihov, môžete určiť družičkám len konkrétnu farbu. Každá si tak bude môcť vybrať šaty takého strihu, aby sa cítila počas vašej svadby absolútne komfortne.

 

Zdroj obrázka:
Autor: nadtochiy / Shutterstock.com